Claredat de l'aigua

Un bus entra a les aigües cristal·lines del llac Huron.

La claredat de l'aigua és un terme descriptiu per a la profunditat on la llum penetra a l'aigua. A més de la penetració de la llum, la "claredat de l'aigua" també es fa servir sovint per descriure la visió submarina. La claredat de l'aigua és una manera com els humans mesuren la qualitat de l'aigua, inclosa la concentració d'oxigen, la presència o absència de contaminants i la presència d'algues.[1]

La claredat de l'aigua regula la salut dels ecosistemes submarins, ja que es veu afectada per la quantitat de llum que arriba a les plantes i els animals que viuen sota l'aigua. Les plantes necessiten llum per a la fotosíntesi. La claredat de l'entorn submarí determina la profunditat a què poden viure les plantes aquàtiques. La claredat de l'aigua també afecta la manera com els animals visuals, com els peixos, poden veure les seves preses. La claredat afecta les plantes i els animals aquàtics que viuen en tot tipus d'aigües, incloent rius, estanys, llacs, embassaments, estuaris, llacunes costaneres i mar oberta.

La claredat de l‟aigua afecta les percepcions humanes de la qualitat de l‟aigua, la seguretat recreativa, l‟atractiu estètic i la salut ambiental en general.[2][3] Els turistes que visitaven la Gran Barrera de Corall estaven disposats a pagar per les millors condicions de claredat de l'aigua per als mol·luscs.[4] La claredat de l'aigua també afecta els valors de les propietats davant del mar. Als Estats Units, una millora del 1 % en la claredat de l'aigua va incrementar el valor de les propietats fins a un 10 %.[5][6][7][8] La claredat de l'aigua és necessària per veure objectius sota l'aigua, tant des de dalt com a l'aigua. Aquestes aplicacions inclouen mapeig i operacions militars. Per mapejar característiques d'aigües poc profundes, com ara esculls d'ostres i praderies de pastures marins, l'aigua ha de ser prou clara perquè un dron, un avió o un satèl·lit en pugui veure les característiques.[9][10] La claredat de l'aigua també és necessària per detectar objectes sota l'aigua, com ara submarins, utilitzant llum visible.


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Tubidy